Kook workshop in een Franse abdij.

Titel Workshop Kook workshop in een Franse abdij.
Datum 7 mei 2017 – 13 mei 2017
Omschrijving  

Een aantal malen per jaar organiseren wij een ‘kookvakantie’. Een week lang nemen wij je mee naar lokale markten en kleinschalige ‘producteurs’ van ondermeer gevogelte, bizons, runderen (Limousin), scharrelvarkens, saffraan, kaas, aromatische en geneeskundige kruiden Hier doen we ook de inkoop voor de kookclinics.

De kookclinics worden onder de bezielende leiding van Martijn in abdijkeuken georganiseerd altijd onder het genot van een glaasje wijn. Daarnaast nodigen we externe specialisten uit voor bijvoorbeeld een dagdeel in de natuur paddenstoelen zoeken, een ochtend wilde kruiden en planten verzamelen of voor een workshop ‘werken met chocola’, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid.

Veel aandacht wordt besteed aan productkennis, basisbereiding van sausen, het fileren, ontbenen, opbinden van vis, gevogelte en vlees, timing, werkwijze en op smaak brengen. Ook leer je tal van ‘tips & tricks’ over schiften, binden, doorslaan en aanbranden. We koken ‘modern’, maar met een klassieke achtergrond en met respect voor de traditionele bereidingswijzen. Zo veel mogelijk gebruik makend van ‘produits du terroir’ uit de directe omgeving.

Locatie  Abbaye du Palais
Kook workshop in een Franse abdij.

l’Abbaye du Palais is een klein vakantiedomein, gelegen in het groene hart van Frankrijk, de Creuse.
Deze cisterciënzer abdij, gebouwd in de 12e eeuw, herbergt nu 5 sfeervol ingerichte gastenkamers, 6 authentieke vakantiehuisjes en 3 knusse roulottes. Omgeven door historie en natuur, is het heerlijk vakantie vieren.
De abdij is gelegen in een park met vele prachtige oude bomen. Overal staan ligstoelen om te luieren en te genieten van de stilte.
Ook is er een verwarmd zwembad, jeu de boules baan en een kapelletje voor een heerlijke massage. In het hoofdgebouw bevinden zich de bibliotheek, een bar en de Grand Salon met grote open haard, voor wanneer de zon niet schijnt.

De omgeving is heuvelachtig en nog heerlijk onontdekt door het massatoerisme. Prachtig om te wandelen, te fietsen en te golfen. Of bezoek het beroemde porselein van Limoges en de wandtapijten van Aubusson.

Martijn kookt de sterren van de hemel in zijn abdij keuken. Zelf geboren lekkerbek, geeft hij graag zijn keukengeheimen door tijdens een kookworkshop.
Je bent van harte welkom!

Website Klik hier om naar de website te gaan
Regio: Limousin Departement: 23 Creuse

 

Related posts:

Related posts:

Reacties zijn gesloten.